Amsterdam doet weer mee in de eredivisie Basketball!

Op 2 juli 2012 is bekend geworden dat BC APOLLO Amsterdam komend seizoen als 10e club de Dutch Basketball League zal gaan versterken. De inschrijving is, na een seizoen uit de eredivisie te zijn geweest, de kroon op het werk wat het afgelopen jaar is verzet om dit doel te bereiken.

Apollo AmsterdamBC APOLLO, de fusieclub, ontstaan uit de Amsterdamse verenigingen BV Lely en Mosquito’s heeft het afgelopen seizoen in de promotiedivisie het landskampioenschap binnen gehaald. Voor de ambitieuze, grootste basketball vereniging in Nederland de opmaat tot de terugkeer in de eredivisie daar waar ABC Amsterdam zich vorig jaar helaas moest terugtrekken uit de hoogste klasse.

Met een team in de eredivisie voldoet BC APOLLO aan de visie waarbij de eigen jeugdopleiding de hofleverancier moet worden van het eredivisie team. Voor talentvolle jeugd is bij BC APOLLO alle ruimte. Afgelopen jaar speelde de club met 10 jeugdteams in de landelijke competities.

Naast de top is er ook aandacht voor breedtesport en sportstimulering. Zo’n 45 teams komen uit in de overige competities en BC APOLLO organiseert en faciliteert al vele jaren het schoolbasketball in Amsterdam. Menno Fluks, voorzitter van BC APOLLO: “ik ben er trots op dat we deze stap kunnen maken, er moet nog veel werk worden verzet maar het begin is er.”


 


 

Overige basketball nieuws

Amsterdam doet weer mee in de eredivisie Basketbal…

Op 2 juli 2012 is bekend geworden dat BC APOLLO Amsterdam ko...

Read more