Ik was die blauwe
Niels Root | Ik was die blauwe boekscout.nl

Ik was die blauwe

Amsterdam Admirals fan van het eerste uur leefde 13 jaar mee met de Amsterdam Admirals en de entourage er omheen. Nu bijna 10 jaar later komt zijn boek uit over zijn tijd tijdens en na de van van de NFL Europa league.

Fan zijn van een kleine, relatief onbekende sport in Nederland. Het is niet altijd even gemakkelijk, maar mijn periode als fanatiek aanhanger van professioneel American Footballteam Amsterdam Admirals was er een om nooit te vergeten. Fanatisme en frustratie gingen vaak hand in hand, maar de liefde voor de sport won altijd. Langzaam maar zeker groeide ik uit tot misschien wel het gezicht van de league. Iedereen kende 'die blauwe'. Zowel als fan, journalist als flag football speler leefde ik mij ruim een decennium lang helemaal uit. Tot de NFL, de Amerikaanse moedercompetitie, de stekker er onverwacht en genadeloos uit trok."

"Ik ben in 1978 in Amsterdam geboren en ben mijn hele leven al gek van sport. Van 1995 tot en met 2007 was ik fanatiek fan van het inmiddels opgedoekte American Football team Amsterdam Admirals en de NFL Europe. Maar bijna tien jaar later geldt nog steeds: wie Admirals zegt, zegt al gauw Niels 'die blauwe' Root. Dit is mijn verhaal." - Niels Root

Het boek is te koop via bol.nl.


 


 


Overige football nieuws

The Dutch Dream

Vijf spelers, vijf verhalen, één droom: spelen in de NFL. ...

Read more