Obstacle Run Hollands Kroon 2017

Obstacle Run Hollands Kroon 2017

Afgelopen weekend was de Obstacle Run Hollands Kroon in Kolhorn en ik was gevraagd om fotos te komen maken. Maarja, ik laat me GoPro camera's natuurlijk niet thuis liggen. Ik deze post probeer ik uit te leggen wat ik heb gebruikt, welke instellingen er zijn gebruikt en hoe ik alles heb verwerkt.

Ik ben fotograaf en echt geen video specialist. Ik gebruik de GoPro camera's voornamelijk voor foto's vanuit plekken die ik met me DSLR niet kan vastleggen, een voorbeeld hiervan is de Batboy Cam die ik tijdens de Haarlemse Honkbalweek in 2014 heb geïntroduceerd, prachtige beelden die met een DSLR niet te maken zijn. Video's maak ik voornamelijk van me kleine en dan kan ik mooi wennen aan het video verwerkings process en m'n kennis en vaardigheden verbeteren.

Gebruikt materiaal

Tijdens de obstacle run had ik bijna al me GoPro accessoires mee aangezien ik vooraf geen idee had wat ik zou gaan gebruiken. Uiteindelijk heb ik de volgende spullen gebruikt.

Film locaties

Bij de obstacle run zijn er natuurlijk een hoop obstakels maar niet ieder obstakel leent zich voor leuk beeld. Dit jaar heb ik gefilmd bij de 6' container, mighty stairs, monkey hang, water slide en de mud pit (sloot). De beelden bij de waterslide en mud pit waren eigenlijk het meest interesant.

Monkey hang

Bij de dit obstakel heb ik de camera aan een van de touwen om de boom vast gemaakt zodat je over de ene touw heen keek maar toch ook alle touwen in beeld had. Dit leverde toch wel leuk beeld op vooral als ze ook echt de kant haalde aan het touw en dan was men ook goed in beeld. Een meisje liep over de indianen brug en zat opeens in de boom, leverde ook weer leuk materiaal op.
Dit is een van de plaatsen waar ik volgend jaar met een cable cam zou willen filmen.

Water slide

Als de deelnemers het bos uitkwamen moest met de dijk op en dan via een "slip-n-slide" weer de dijk af. Hier heb ik 2 camera's geplaats, een links van de glijbaan met een overzicht zodat je de deelnemers de dijk op kon zien lopen en de slide af zien gaan. De tweede camera wilde ik in het glij-pad zetten, maar hoe? Simpel, loop het bos in, pak een tak en zet de camera vast met The Jam (Handlebar-/pole-mount had ook gekund), prik de stok in de grond en zorg dat de GoPro laag is en filmen maar.
Hier moet ik volgendjaar maar een Spike Mount voor meenemen of maken van een tent haring en tripod mount.

Water Slide

Mud pit

In het bos moest men een lekker blubberig slootje in, onder de brug door en er weer uit. Op een van de afzet stokken had ik de ene camera geplaatst met zicht op brug, de tweede wilde ik onder de brug plaatsen, maar hoe? In het bos een grote tak afgebroken van een meter of twee. Op de zijtak m'n camera kunnen monteren door middel van The Jam (ook hier is een handlebar-/pole-mount aan te raden) en daarna de tak in de blubber gestoken. Dit heb ik wel in het midden van de brug gedaan naast een steun zodat de deelnemers hier geen last van hadden. Dit leverde geweldig materiaal op.

Al met al was het een leuke dag en ik heb nu al zin in volgend jaar om nog meer epische beelden vast te leggen. Tot 2018!